//

Romeinse muntschat gevonden in Bath

In de Engelse stad Bath zijn ongeveer 30.000 Romeinse munten gevonden. De grote vondst werd al in 2007 gedaan maar is nu pas wereldkundig gemaakt door het stadsbestuur van Bath.

De zilveren munten dateren waarschijnlijk ongeveer uit 270 na Christus. Het gaat om een van de grootste zilverschatten die ooit in Engeland zijn gevonden. De munten zijn in de loop der tijd samen gaan klonteren. Ze zijn zijn allemaal naar het British Museum gestuurd. Conservatoren van dat museum verwachten nog zeker een jaar bezig te zijn met het onderzoeken van de munten.

De vondst werd gedaan tijdens de aanleg van een hotel in Bath. De stad aan de rivier de Avon is een van de populairste toeristensteden van Engeland. In de stad – die sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat – zijn verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien, waaronder een tempel en thermen.

Een museum in Bath is een campagne gestart om de zilverschat te kopen. Hiervoor zou een bedrag van omgerekend ongeveer 180.000 euro nodig zijn. Het museum wil de munten na aankoop tentoonstellen.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: