Week van de koloniale geschiedenis

Schatzoekers levend begraven in Egypte

Vallei der Koningen bij Luxor
In Egypte zijn tien mensen om het leven gekomen tijdens een illegale opgraving ten noorden van Luxor. De Egyptische politie heeft dat bekendgemaakt.

De schatgravers hadden een gat gegraven bij een woning in het dorp Arab al-Manasra, ten noorden van de stad Luxor. Toen de groep op ongeveer honderdvijftig meter diepte aan het zoeken was, zouden de wanden van de kuil zijn ingestort.De tien mensen werden levend begraven. Verschillende van de slachtoffers waren familie van elkaar.

- advertentie -

De lichamen van de slachtoffers zijn inmiddels door reddingsmedewerkers onder de grond vandaan gehaald.

In Egypte zijn vaker schatzoekers actief. Zij hopen antieke schatten te vinden en zo op een snelle manier rijk te worden. De illegale archeologische opgravingen vinden vaak onder onveilige omstandigheden plaats.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: