Dark
Light

Schatzoekers levend begraven in Egypte

Auteur:
1 minuut leestijd
Vallei der Koningen bij Luxor

Vallei der Koningen bij Luxor
In Egypte zijn tien mensen om het leven gekomen tijdens een illegale opgraving ten noorden van Luxor. De Egyptische politie heeft dat bekendgemaakt.

De schatgravers hadden een gat gegraven bij een woning in het dorp Arab al-Manasra, ten noorden van de stad Luxor. Toen de groep op ongeveer honderdvijftig meter diepte aan het zoeken was, zouden de wanden van de kuil zijn ingestort. De tien mensen werden levend begraven. Verschillende van de slachtoffers waren familie van elkaar. De lichamen van de slachtoffers zijn inmiddels door reddingsmedewerkers onder de grond vandaan gehaald.

In Egypte zijn vaker schatzoekers actief. Zij hopen antieke schatten te vinden en zo op een snelle manier rijk te worden. De illegale archeologische opgravingen vinden vaak onder onveilige omstandigheden plaats.

Overzicht van Boeken over Egypte en de oude Egyptenaren

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×