Gesneuvelde militairen Indië in Roermond herdacht

Foto van de herdenking in 2007 (Bron: nim-roermond.nl)
Foto van de herdenking in 2007 (Bron: nim-roermond.nl)
Bij het Nationaal Indië-monument in Roermond zijn zaterdag de Nederlandse militairen herdacht die vielen tijdens de strijd in het voormalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea in de periode 1945-1962.


De herdenking vond voor de zesentwintigste keer plaats. Deze keer werd voor het eerste ook stilgestaan bij de dood van de honderdvijftig Nederlanders in de Koreaanse oorlog in de jaren vijftig.

Namens de regering legde staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven een krans bij het Nationaal Indië-monument. Ook hield hij een herdenkingstoespraak. Koning Willem-Alexander werd vertegenwoordigd door generaal-majoor Morsink.

Tijdens de herdenking vlogen er vier F16′s van vliegbasis Volkel in zogenaamde missing man-formatie, over de begraafplaats in Roermond.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: