Weinigen zullen het echtpaar zijn geluk hebben misgund maar zij was rooms-katholiek en hij was protestant, en dat was bij de uitvaart toch wel wat problematisch, omdat de begraafplaats was geordend naar religieuze overtuiging.
Staatsmijn Beatrix was gepland in een gebied waar met succes steenkool kon worden gedolven. De mijn zou de modernste van Europa worden en grote positieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in Midden-Limburg. Alle voorbereidingen ten spijt besloot het Rijk in 1962 te stoppen met de verdere aanleg van de mijn, vanwege beschikbaarheid van aardolie, aardgas en kernenergie.
Januari 1945: Maandenlang hing de dreiging al in de lucht: Roermond en directe omgeving moest worden ontruimd. Nu de stad in de frontlinie kwam te liggen was het niet langer veilig voor de burgerbevolking.
Collecties Cuypershuis, Historiehuis en Beeldende kunst nu ook digitaal te bekijken.
Het Cuypershuis in Roermond komt met een tentoonstelling over Louis Raemaekers, een politiek tekenaar die naam maakte tijdens de Eerste Wereldoorlog.
De vondst bestaat uit gekleurd en gebrandschilderd vensterglas uit de periode van circa 1300-1850.
Bij het Nationaal Indië-monument in Roermond zijn zaterdag de Nederlandse militairen herdacht die vielen tijdens de strijd in het voormalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea in de periode 1945-1962.
In de Munsterkerk in Roermond zijn deze week een groot aantal bijzondere relieken gevonden. Achter een muurtje in de kerk troffen de onderzoekers ruim vijftig schedels aan. Daarnaast werden er twee complete lichamen gevonden. Vermoed wordt dat het gaat om overblijfselen van de 11.000 maagden van de heilige Ursula.
Een religieus drieluik dat ooit eigendom was van architect Pierre Cuypers, is onlangs gerestaureerd. Vanaf zaterdag 2 februari is het kunstwerk te zien in het Cuypershuis in Roermond.
Gedurende de Maand van de Geschiedenis worden er in het Cuypershuis in Roermond demonstraties houtbewerking gegeven. Een jaar geleden werd het Stedelijk Museum Roermond verbouwd tot Cuypershuis. In dit nieuwe museum staat de Roermondse architect en ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) centraal. Roermond speelde een belangrijke rol in het leven van de architect. Hij werd er geboren en keerde er na
Prins Willem-Alexander heeft zaterdag een krans gelegd bij het Indië-monument in Roermond. Duizenden oud Indië-militairen, familieleden en nabestaanden komen ieder jaar naar Roermond. Daar worden dan de ruim 6200 mensen herdacht die overleden tussen 1945 en 1962 tijdens militaire acties in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Nederland stuurde na de Tweede Wereldoorlog 100.000 militairen naar Nederlands-Indië om daar de orde
Het Limburgs Museum in Venlo toont tijdens de Maand van de Geschiedenis een reeks films. Op vrijdag 14 oktober is dat de documentaire Roermondse Adel, over de enigszins beruchte Roermondse familie Fermont.
De afgelopen twee jaar onderging het Stedelijk Museum Roermond een ingrijpende metamorfose, waarbij de gemeente Roermond het museum verbouwde tot Cuypershuis. In dit nieuwe museum staat de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers centraal. Ook is er aandacht voor interieurvormgeving en biedt het Cuypershuis een podium voor hedendaagse ontwerpers. Op zondag 30 oktober opent het nieuwe museum voor publiek. Om dit te
Bij archeologisch onderzoek is in Roermond een grote hoeveelheid eeuwenoud glas gevonden. Volgens archeologisch onderzoeksbureau SOB Research gaat het om de oudste resten van gebrandschilderde ramen die ooit in Nederland zijn aangetroffen.
In Roermond is zondag een plaquette onthuld voor de slachtoffers van een vliegtuigongeluk dat zich op 2 januari 1961 in Nieuw-Guinea voltrok.
Het Limburgs Museum in Venlo heeft recent twee zestiende-eeuwse heiligenbeelden in bruikleen gekregen. De beelden zijn afkomstig uit twee kerken in Noord-Limburg. Er worden kopieën van de kostbare beelden gemaakt en deze zullen vervolgens in de kerken teruggeplaatst worden. De originele beelden worden in het museum geëxposeerd.
In Roermond wordt vandaag de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Indië-monument 1945-1962 gehouden. Duizenden oud Indië-militairen, familieleden en nabestaanden komen ieder jaar naar Roermond. Daar worden dan de ruim 6200 mensen herdacht die overleden tussen 1945 en 1962 tijdens militaire acties in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Nederland stuurde na de Tweede Wereldoorlog 100.000 militairen naar Nederlands-Indië om daar de
Stedelijk Museum Roermond heeft recent een zilveren kelk van de Roermondse zilversmid Carolus Aegidius Hendrix aangekocht. De kelk werd gemaakt na 1750. Dit blijkt uit een kleine ‘handtekening’ op de kelk. De achttiende eeuwse zilversmid Carolus Hendrix plaatste tot 1750 de letters CH op zijn werken. Na die tijd kenmerkte hij zijn stukken met de letters CH in een rechthoekige