Dark
Light

Steun voor molens Kinderdijk

1 minuut leestijd

Molens bij Kinderdijk – Foto: CC/Bas
De gemeente Nieuw-Lekkerland heeft de molens van Kinderdijk voor een symbolisch bedrag van één euro overgenomen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Dat meldt de NOS.

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, beheerder van de beroemde molens, maakte onlangs bekend met financiële problemen te kampen. Er was een tekort van ongeveer negen ton. De problemen zouden onder meer zijn ontstaan doordat de restauratiekosten van vijftien molens niet vollediggedekt werden door giften aan de stichting.

De gemeente Nieuw-Lekkerland heeft nu de helpende hand toegestoken. De molens zijn voor het symbolische bedrag van één euro overgenomen en daarnaast staat de gemeente voor een miljoen euro garant bij de bank.

Nu de situatie er wat beter uit ziet hoopt Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een geldschieter te kunnen vinden voor het beheer van de molens. De stichting wil de toegangskaarten voor de molens ook wat duurder maken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie