Steun voor molens Kinderdijk

Molens bij Kinderdijk – Foto: CC/Bas
De gemeente Nieuw-Lekkerland heeft de molens van Kinderdijk voor een symbolisch bedrag van één euro overgenomen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Dat meldt de NOS.

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, beheerder van de beroemde molens, maakte onlangs bekend met financiële problemen te kampen. Er was een tekort van ongeveer negen ton. De problemen zouden onder meer zijn ontstaan doordat de restauratiekosten van vijftien molens niet vollediggedekt werden door giften aan de stichting.

- advertentie -

De gemeente Nieuw-Lekkerland heeft nu de helpende hand toegestoken. De molens zijn voor het symbolische bedrag van één euro overgenomen en daarnaast staat de gemeente voor een miljoen euro garant bij de bank.

Nu de situatie er wat beter uit ziet hoopt Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een geldschieter te kunnen vinden voor het beheer van de molens. De stichting wil de toegangskaarten voor de molens ook wat duurder maken.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: