Week van de koloniale geschiedenis

Financiële problemen voor molens Kinderdijk

Molens bij Kinderdijk – Foto: CC/Bas
De beheerder van de beroemde molens van Kinderdijk heeft te kampen met geldproblemen. Dat meldde de NOS maandag.

Er zou in totaal negen ton nodig zijn om uit de financiële problemen te komen. De problemen zijn volgens de beheerder niet ontstaan door financieel wanbeleid. Wel zouden er verschillende verkeerde keuzes zijn gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld een paar projecten niet doorgegaan en de restauratiekosten van vijftienmolens werden niet volledig gedekt door giften aan de stichting.

- advertentie -

Het is nu de bedoeling dat de toegangsprijzen omhoog gaan. De beheerder, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, hoopt op korte termijn een geldschieter te vinden omdat faillissement dreigt.

De negentien molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Sinds kort zijn de molens ook digitaal te bezoeken via het door Google gelanceerde World Wonders Project.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: