Succesvol openingsweekend Stedelijk Museum Alkmaar

Bezoekers bekijken een schilderij in het vernieuwde museum – Foto: Mike Bink
Het Stedelijk Museum Alkmaar is sinds enkele dagen weer geopend voor het publiek. Het museum onderging een verbouwing en heeft nu onder meer een nieuwe foyer en er zijn nieuwe tentoonstellingszalen. Op 6, 7 en 8 oktober kwamen er in totaal ruim 5500 bezoekers naar het vernieuwde museum.

Afgelopen zaterdag werd het museum officieel geopend. Tijdens de opening was onder meer een nieuwe, door oud-Alkmaarder Karin Bloemen gemaakte versie van het Alkmaarse Stedelied te horen. Daarnaast hield auteur en kunstliefhebber Joost Zwagerman een toespraak en tot slot werd er een kanon afgevuurd.

In het vernieuwde museum zijn twee nieuwe vaste opstellingen te zien: Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 en De Gouden Eeuw van Alkmaar. Die twee presentaties werden afgelopen weekend al door 5500 mensen bekeken.

- advertentie -

Lees ook: Alkmaars ‘Victorie’ en ‘Gouden Eeuw’

Bezoekers in de Victoriezaal van het Stedelijk Museum Alkmaar – Foto: Mike Bink

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: