Dark
Light

Succesvol openingsweekend Stedelijk Museum Alkmaar

Auteur:
1 minuut leestijd

Bezoekers bekijken een schilderij in het vernieuwde museum – Foto: Mike Bink
Het Stedelijk Museum Alkmaar is sinds enkele dagen weer geopend voor het publiek. Het museum onderging een verbouwing en heeft nu onder meer een nieuwe foyer en er zijn nieuwe tentoonstellingszalen. Op 6, 7 en 8 oktober kwamen er in totaal ruim 5500 bezoekers naar het vernieuwde museum.

Afgelopen zaterdag werd het museum officieel geopend. Tijdens de opening was onder meer een nieuwe, door oud-Alkmaarder Karin Bloemen gemaakte versie van het Alkmaarse Stedelied te horen. Daarnaast hield auteur en kunstliefhebber Joost Zwagerman een toespraak en tot slot werd er een kanon afgevuurd.

In het vernieuwde museum zijn twee nieuwe vaste opstellingen te zien: Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 en De Gouden Eeuw van Alkmaar. Die twee presentaties werden afgelopen weekend al door 5500 mensen bekeken.

Lees ook: Alkmaars ‘Victorie’ en ‘Gouden Eeuw’

Bezoekers in de Victoriezaal van het Stedelijk Museum Alkmaar – Foto: Mike Bink

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×