Tentoonstelling over Napoleons veldtochten in Spanje en Portugal

Napoleon
In het Wellington Museum in Waterloo is vanaf donderdag een tentoonstelling te zien over de veldtochten van Napoleon in Spanje en Portugal voor.

De tentoonstelling getiteld Spanje en Portugal: Wellington verschijnt ten tonele is georiganiseerd door het Wellingtonmuseum, het Koninklijk Legermuseum, het Comité de Waterloo en de Bataillon Napoléon en bestrijkt de periode 1807-1814.

Aan de hand van wapens, portretten,

- advertentie -uniformen, medailles en tal van andere bijzondere stukken wordt een beeld geschetst van de oorzaken en het verloop van deze oorlog, die jarenlang hevig bloedvergieten op het Iberische schiereiland veroorzaakte en politieke aardverschuivingen teweeggebracht.

Via een audiovisuele montage en rondleidingen kunnen bezoekers uitgebreid geïnformeerd worden over de verschillende fases uit deze periode van het Napoleontische bewind. De tentoonstelling loopt van 18 februari tot en met 31 mei 2011. Meer informatie op de website van het Wellington Museum in Waterloo.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: