Dark
Light

Tentoonstelling over Napoleons veldtochten in Spanje en Portugal

Auteur:
1 minuut leestijd

Napoleon
In het Wellington Museum in Waterloo is vanaf donderdag een tentoonstelling te zien over de veldtochten van Napoleon in Spanje en Portugal voor.

De tentoonstelling getiteld Spanje en Portugal: Wellington verschijnt ten tonele is georiganiseerd door het Wellingtonmuseum, het Koninklijk Legermuseum, het Comité de Waterloo en de Bataillon Napoléon en bestrijkt de periode 1807-1814.

Aan de hand van wapens, portretten,uniformen, medailles en tal van andere bijzondere stukken wordt een beeld geschetst van de oorzaken en het verloop van deze oorlog, die jarenlang hevig bloedvergieten op het Iberische schiereiland veroorzaakte en politieke aardverschuivingen teweeggebracht.

Via een audiovisuele montage en rondleidingen kunnen bezoekers uitgebreid geïnformeerd worden over de verschillende fases uit deze periode van het Napoleontische bewind. De tentoonstelling loopt van 18 februari tot en met 31 mei 2011. Meer informatie op de website van het Wellington Museum in Waterloo.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×