Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Tentoonstellingsprijs 2022 gewonnen door Drents Museum

1 minuut leestijd
Bronzen beeldje van een edelhert, 1200-1000 v.Chr., Tolors,
Bronzen beeldje van een edelhert, 1200-1000 v.Chr., Tolors, © History Museum of Armenia, Jerevan, 2022

Het Drents Museum heeft de Tentoonstellingsprijs 2022 gewonnen met de tentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië. Dat heeft Museumtijdschrift dinsdag bekendgemaakt.

De Tentoonstellingsprijs is een initiatief van Museumtijdschrift en wordt ondersteund door verschillende partners, waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Aan de prijs is een geldbedrag van tienduizend euro verbonden. De prijsuitreiking vond dinsdag plaats in Kunstmuseum Den Haag.

Top 3

Het publiek bepaalde wie dit jaar met de prijs aan de haal ging. De afgelopen weken kon gestemd worden op in totaal tien genomineerde musea. In totaal brachten bijna tienduizend museumliefhebbers hun stem uit. Veertig procent van de stemmen ging naar het Drents Museum. De top drie bestond verder uit Artemisia. Vrouw & Macht van het Rijksmuseum Twenthe en Paula Rego van het Kunstmuseum Den Haag.

In de ban van de Ararat neemt bezoekers mee op reis door de vroegste geschiedenis van Armenië: van de eerste bewoners tot de komst van het christendom. De winnende tentoonstelling is nog tot eind oktober te zien in Assen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.299 actieve abonnees

"Een onafhankelijk online geschiedenismagazine, sinds 2008."

Meer informatie

Volg ons:

Meer over het onderwerp: