////

De SS in infographics

Een Frans team, bestaande uit een hoofdredacteur van een militair tijdschrift, een militair specialist, een hoogleraar geschiedenis en een vormgever van data, laat in meer dan 250 infographicszien wat een infanteriedivisie is, hoe Operatie Barbarossa verliep, welke wapens door welke landen werden gebruikt, hoe de concentratiekampen functioneerden, welke verliezen Duitsland leed, en belichten ze nog zestig andere thema’s.

/

Postkaartjes Heinrich Himmler onder de hamer

Bij veilinghuis Mullocks in het Britse Shropshire worden vrijdag een aantal kaarten geveild die SS-leider Heinrich Himmler tijdens de Tweede Wereldoorlog naar zijn moeder stuurde. Behalve de postkaarten gaan ook een geschilderd portret en een serie boeken uit het archief van de SS-leider onder de hamer. De te veilen kaarten tonen aan dat Himmler op zijn moeder Anna gesteld was.

//

Onbekende foto overleden Himmler opgedoken

Bij een veilinghuis in Bristol wordt eind maart een tot nu toe onbekende foto geveild waarop Heinrich Himmler (1900-1945), kort na zijn overlijden, is te zien. De onbekende foto werd volgens veilinghuis Dreweatts enkele minuten na het overlijden van Hitlers handlanger genomen door de Britse korporaal Guy Adderley. Heinrich Himmler was op 20 mei 1945 aangehouden door een Britse controlepost.