Dark
Light

Heinrich Himmler

Heinrich Himmler, Duits nationaalsocialistisch politicus en leider van de SS. Wordt gezien als een van de hoofdverantwoordelijken voor de Holocaust en is daarmee een van de grote oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog. Hoofdartikel: Heinrich Himmler (1900-1945) - Leider van de SS Boek: Heinrich Himmler. De architect van de Holocaust
Ondervraging van een Russiche partizaan

Kommandostab Reichsführer-SS: oorlogsmisdaden en genocide

Nog altijd worstelt de geschiedschrijving met de Holocaust. Ook in Oost-Europa is er nog veel onduidelijkheid over talloze zaken. Een van de vragen is of en in hoeverre ook de Waffen-SS betrokken was bij oorlogsmisdaden in Oost-Europa. Volgens sommigen was de Waffen-SS bovenal een gewone militaire organisatie die verwikkeld raakte in de strijd aan het front.
4 minuten leestijd
Het levenloze lichaam van Himmler

Onbekende foto overleden Himmler opgedoken

Bij een veilinghuis in Bristol wordt eind maart een tot nu toe onbekende foto geveild waarop Heinrich Himmler (1900-1945), kort na zijn overlijden, is te zien. De onbekende foto werd volgens veilinghuis Dreweatts enkele minuten na het overlijden van Hitlers handlanger genomen door de Britse korporaal Guy Adderley. Heinrich Himmler was op 20 mei 1945 aangehouden door een Britse controlepost.
1 minuut leestijd

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×