Toetsenist George Duke overleden

George Duke - Foto: CC / Chris Hakkens
George Duke – Foto: CC / Chris Hakkens

De Amerikaanse jazztoetsenist George Duke is maandag op 67-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden aan de gevolgen van leukemie.

De in San Rafael geboren muzikant maakte maar liefst dertig soloalbums. Bij het grote publiek is hij echter ook bekend om zijn samenwerking met Frank Zappa.


- advertentie -

Duke maakte onder meer deel uit van diens groep The Mothers of Invention. Daarnaast speelde hij bijvoorbeeld mee op het eerst soloalbum van Michael Jackson: Off The Wall.

George Duke begon al met pianospelen toen hij vier jaar oud was en zou zich hebben laten inspireren door jazzpianist Duke Ellington. In de kerk leerde hij naar eigen zeggen improviseren. De muzikant speelde overigens niet alleen jazz, maar ook bijvoorbeeld funk en R&B.

In 2009 en 2010 was George Duke te horen op het North Sea Jazz. Zij laatste album, DreamWeaver, verscheen dit jaar. Dit album is een hommage aan zijn vrouw die in 2012 aan kanker overleed.

uitgaven van George Duke:

Foto die gemaakt werd voor de Bowie-albumcover 'Aladdin…
[caption id="attachment_20705" align="alignleft" width="265"] Nederland krijgt tweede trappistenbierVanaf komend najaar heeft Nederland…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

>>> Meer geschiedenisboeken
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier