Typex presenteert graphic novel over Rembrandt

Striptekenaar Typex, pseudoniem van Raymond Koot, presenteert volgende week zondag in popcentrum Paradiso zijn graphic novel over Rembrandt van Rijn. De tekenaar maakte het boek in opdracht van het Rijksmuseum dat volgende week na een jarenlange verbouwing de deuren weer opent voor het publiek.

De graphic novel over Rembrandt van Rijn
Typex liet zich bij het maken van de graphic novel visueel inspireren door de tekeningen en schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten waardoor beeld en verhaal volgens de uitgever één geheel vormen. Elk hoofdstuk toont aan de hand van een sleutelfiguur een periode uit Rembrandts leven en heeft daardoor zijn eigen dynamiek, verteltrant en kleurenpalet. De uitgever:

Typex heeft zich laten inspireren door de vele anekdotes over het leven van de schilder en toont hem op zijn menselijkst: getalenteerd, temperamentvol, arrogant, maar ook liefdevol. Beeld en verhaal vormen een geheel in dit boek: Rembrandts vroeg jaren staan in het teken van licht, maar naarmate zijn leven zwaarder wordt, kleuren zijn schilderijen steeds donkerder en introverter.

Lex Reitsma maakte een film over de totstandkoming van het boek. Tijdens de presentatie in Paradiso wordt die film vertoond.

De strip over het leven van Rembrandt van Rijn wordt uitgegeven door de Bezige Bij, in samenwerking met het Rijksmuseum en uitgeverij Oog & Blik. Het boek ligt vanaf 14 april in de boekhandels.

- advertentie -

Boek: Rembrandt – Typex

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: