Week van de koloniale geschiedenis

Utrechtse musea op jacht naar meer bezoekers

De Utrechtse Vismarkt op een negentiende-eeuws schilderij van Willem Johannes Oppenoorth
Musea in Utrecht gaan de komende tijd intensiever samenwerken. De Stichting Utrechts Museumkwartier (SUM) heeft dat maandag bekendgemaakt.

De stichting wil de stad Utrecht herkenbaarder maken als museale trekpleister. Aankomende zaterdag wordt tijdens een bijeenkomst op de Vismarkt in Utrecht een gezamenlijk logo gepresenteerd. Nadat het logo onthuld is door de cultuurwethouder gaan de Utrechtse museumdirecteuren een groot aantal vrijkaarten uitdelen.In Utrecht zijn meer dan vijftien musea te vinden. Deze trekken gezamenlijk ruim 850.000 bezoekers per jaar. De stichting:

- advertentie -

De herkenbaarheid van Utrecht als museumbestemming blijft echter achter bij steden als Den Haag en Leiden, die beide minder musea en bezoekers tellen dan Utrecht. Reden voor de Utrechtse musea om de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van Utrecht als museumstad te vergroten.

De in SUM verenigde musea willen meer naamsbekendheid voor de verschillende musea. Daarnaast moeten de bezoekersaantallen omhoog. De musea hopen dat er in 2013 in totaal een miljoen mensen een bezoek aan een Utrechts museum brengen. Om dit doel te bereiken willen de musea onder meer beter gaan samenwerken op het gebied van marketing en activiteiten.

In totaal hebben tien musea de handen ineen geslagen: AAMU museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum, Geldmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, RonDom, Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, Spoorwegmuseum en Universiteitsmuseum.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: