Veel oldtimers weg uit Nederland

Foto: stock.xchng
Foto: stock.xchng
In Nederland zijn sinds vorig jaar een stuk minder oldtimers te zien. De export van de oude auto’s blijkt afgelopen jaar te zijn verdubbeld ten opzichte van 2012.


Volgens het Financieele Dagblad komt dit vooral door de nieuwe oldtimerregeling die 1 januari werd ingevoerd. Hierdoor moet voor bijna zeventig procent van de oldtimers wegenbelasting betaald worden. Veel eigenaren van oldtimers die de belasting vroeger niet hoefden te betalen zouden hun bolides hierdoor naar het buitenland verkocht hebben.

Vorig jaar werden er in totaal 12.000 oldtimers over de grens verkocht. Een jaar eerder waren dit er minder dan 6.000.

Voor auto’s die ouder zijn dan veertig jaar hoeft nog altijd geen wegenbelasting betaald te worden. De nieuwe regeling is van toepassing op auto’s van tussen de vijfentwintig jaar oud.

- advertentie -

Volgens de VWE, de organisatie die informatie over voertuigen bijhoudt, worden bijna zeventig procent van alle Nederlandse oldtimers getroffen door de nieuwe belastingmaatregelen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →