//

Veel oldtimers weg uit Nederland

Foto: stock.xchng
Foto: stock.xchng
In Nederland zijn sinds vorig jaar een stuk minder oldtimers te zien. De export van de oude auto’s blijkt afgelopen jaar te zijn verdubbeld ten opzichte van 2012.


Volgens het Financieele Dagblad komt dit vooral door de nieuwe oldtimerregeling die 1 januari werd ingevoerd. Hierdoor moet voor bijna zeventig procent van de oldtimers wegenbelasting betaald worden. Veel eigenaren van oldtimers die de belasting vroeger niet hoefden te betalen zouden hun bolides hierdoor naar het buitenland verkocht hebben.

Vorig jaar werden er in totaal 12.000 oldtimers over de grens verkocht. Een jaar eerder waren dit er minder dan 6.000.

Voor auto’s die ouder zijn dan veertig jaar hoeft nog altijd geen wegenbelasting betaald te worden. De nieuwe regeling is van toepassing op auto’s van tussen de vijfentwintig jaar oud.

Volgens de VWE, de organisatie die informatie over voertuigen bijhoudt, worden bijna zeventig procent van alle Nederlandse oldtimers getroffen door de nieuwe belastingmaatregelen.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: