Dark
Light

Veel oldtimers weg uit Nederland

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: stock.xchng
Foto: stock.xchng
In Nederland zijn sinds vorig jaar een stuk minder oldtimers te zien. De export van de oude auto’s blijkt afgelopen jaar te zijn verdubbeld ten opzichte van 2012.


Volgens het Financieele Dagblad komt dit vooral door de nieuwe oldtimerregeling die 1 januari werd ingevoerd. Hierdoor moet voor bijna zeventig procent van de oldtimers wegenbelasting betaald worden. Veel eigenaren van oldtimers die de belasting vroeger niet hoefden te betalen zouden hun bolides hierdoor naar het buitenland verkocht hebben.

Vorig jaar werden er in totaal 12.000 oldtimers over de grens verkocht. Een jaar eerder waren dit er minder dan 6.000.

Voor auto’s die ouder zijn dan veertig jaar hoeft nog altijd geen wegenbelasting betaald te worden. De nieuwe regeling is van toepassing op auto’s van tussen de vijfentwintig jaar oud.

Volgens de VWE, de organisatie die informatie over voertuigen bijhoudt, worden bijna zeventig procent van alle Nederlandse oldtimers getroffen door de nieuwe belastingmaatregelen.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×