Volgend jaar weer rondleidingen door Paleis Kneuterdijk

1 minuut leestijd
Paleis Kneuterdijk. Foto Raad van State
Paleis Kneuterdijk. Foto Raad van State

Vanaf volgend jaar geeft het Haags Historisch Museum maandelijkse rondleidingen door Paleis Kneuterdijk. Het eerste bezoek vindt plaats op 6 januari. De kaartverkoop gaat aanstaande maandag van start op de website van het Haags Historisch Museum.

Sinds een aantal maanden organiseert het museum, in samenwerking met de Raad van State, elke eerste vrijdag van de maand een rondleiding door het paleis. Omdat de rondleidingen voor 2016 al snel waren volgeboekt, is besloten de maandelijkse bezoeken ook in 2017 te organiseren.

De rondleiding start bij het Haags Historisch Museum. Na een korte stadswandeling volgt de tour door het paleis, met als hoogtepunten de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Een bezoek aan het Haags Historisch Museum (op eigen gelegenheid) is inbegrepen.

Over Paleis Kneuterdijk

In 1816 kocht koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument. In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.

De rondleidingen vinden elke eerste vrijdag van de maand plaats om 13.00 uur.

Overzicht van boeken over het Nederlandse koningshuis

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 53.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×