WOII-zoekdienst oorlogsbronnen.nl uitgebreid

Oorlogsbronnen.nl
De zoekdienst oorlogsbronnen.nl is recentelijk flink uitgebreid. Via de zoekdienst kunnen nu zo’n twee miljoen WOII-gerelateerde documenten bekeken worden.

De site is een initiatief van het zogenaamde Netwerk Oorlogsbronnen, een samenwerkingsverband van DANS-KNAW, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NIOD.


Via het project worden de collecties van verschillende archieven, bibliotheken en musea bijeengebracht. Edwin Klijn, manager van de zoekdienst:

- advertentie -

Oorlogsbronnen.nl is een zoekmachine specifiek gericht op de Tweede Wereldoorlog in Nederland en in de voormalige koloniën. We vinden het belangrijk dat onderzoekers en andere belangstellenden hun weg weten te vinden in het alsmaar groeiende aanbod aan WO2-collecties op het internet.

Recent werd bijvoorbeeld de collectie Oorlog in Blik – met veel materiaal van amateur- en professionele filmers uit de periode 1933-1950 – aan de site toegevoegd. Verder is er onder meer informatie toegevoegd over verschillende oorlogsmonumenten in Nederland. Ook zijn er sinds kort interviews met veteranen op de site te vinden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: