Workshop genealogisch onderzoek KNIL-militairen

KNIL-militairen in de jaren dertig – Foto: Collectie Museum Bronbeek
Bij Museum Bronbeek in Arnhem is in april een workshop te volgen rond genealogisch onderzoek naar militairen die dienden in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Wie genealogisch onderzoek doet naar zijn of haar voorouders kan te maken krijgen met KNIL-militairen. Voor specifieke informatie daarover kan onder meer terecht bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Tijdens de workshop zal archivaris Geert de Kinkelder een voordracht geven waarbij hij in woord en beeld overzicht en inzicht wil bieden aan mensen die voor onderzoek naar KNIL-militairen het Nationaal Archief willen raadplegen. De archivaris was zelf lang werkzaam bij deze nationale archiefdienst als medewerker Dienstverlening en Onderzoek. Museum Bronbeek:

- advertentie -

Hij vertelt ondermeer welke bronnen over de diverse categorieën KNIL-militairen in het Nationaal Archief aanwezig zijn en hoe je daarin je weg het beste kunt vinden voor een maximale opbrengst. Verder gaat hij in op vragen naar welke gegevens men er kan vinden, welke beperkingen er zijn op grond van privacy-wetgeving en wat men online kan vinden op de website van de archiefdienst.

Na de voordracht worden de toehoorders in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan de archivaris. Voor deelname aan de workshop gelden de normale entreetarieven van Museum Bronbeek. Reserveren is wenselijk en kan via nb.ravensbergen@mindef.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →