Wrak schip James Cook mogelijk gevonden

Amerikaanse archeologen denken de locatie te hebben ontdekte waar het wrak van de beroemde Britse zeevaarder James Cook ligt. Met dit schip, de Endeavour, verkende de ontdekkingsreiziger een deel van de Australische kust.

De onderzoekers denken dat het scheepswrak in de haven van Newport ligt, een kustplaats in de Amerikaanse staat Rhode Island. Er zijn inmiddels al delen van het wrak boven water gehaald.

De Endeavour is een van de beroemdste schepen uit de maritieme geschiedenis. Na de verkenning van een deel van het Australische continent deed het vaartuig enige tijd dienst als vrachtschip. Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werd het schip – dat werd omgedoopt tot Lord Sandwich – door de Britten gebruikt om troepen te transporteren. In 1778 werd het 32 meter lange schip tot zinken gebracht.

Lijst van ontdekkingsreizigers

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: