Geschiedenisnieuws

video

De video geeft een aardig beeld van de omvang van het kamp, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s zeker 1,1 miljoen mensen werd gedood, het merendeel Joden.
Het stilleven van Jan Lievens (Fundatie)

In het verleden werd het stilleven – met daarop onder meer een schedel, viool en een zandloper – aan verschillende kunstenaars toegewezen, waaronder aan Rembrandt.

Blogs & Opinie

Michiel de Ruyter

Het probleem is natuurlijk dat de admiraal bij vriend én vijand – voor één keer is het cliché terecht – bekendstond als een nette kerel.
De Cyruscilinder

‘Een dal der traanen’

Miguel de Cervantes

Assyrische kikvorsman (British Museum)

Boekbesprekingen

Wilhelm II met zijn generaals

Recent is alweer de 29e aflevering verschenen van de bundelserie Kroniek 1914-1918 (uitgeverij Aspekt, 2014) van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog. Het laatste deel...
Betonnen kamppalen als stille getuigen van de geschiedenis. © Hans Citroen

Een willekeurige dag in Auschwitz. Toeristen poseren voor een foto onder de toegangspoort met de kreet “Arbeit macht frei”. Ze zijn gekomen om de overblijfselen te zien van het concentratie- en vernietigingskamp.
Harnas in Schatkamer (NMM)

De verzameling is indrukwekkend en veelzijdig, en een combinatie van het voormalige Legermuseum en het Militaire Luchtvaart Museum. Het nieuwe museum is sterk interactief ingericht en staat vol met aanraakschermen, films, games en infoscreens.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

6,267FansLike
2,163Abonnees+1
4,861VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!