Geschiedenisnieuws

De Romeinse muntschat (Gemeente Den Haag)

De muntschat bevat verschillende zeldzame munten, bijvoorbeeld die van een keizer die maar drie maanden regeerde: keizer Otho.
Mein Kampf

De rechtbank is van mening dat Mein Kampf een beledigend boek is dat kan aanzetten tot gewelddadig optreden tegen Joden. Hoewel verkoop strafbaar is, wil de rechtbank echter niet tot veroordeling overgaan.

Blogs & Opinie

Delfi (zelfs leuk voor “the uninitiated”)

Ik had het over zelfingenomen geneuzel: niets beschadigt het vak méér dan de oudheidkundige zelfbewieroking. Er speelt echter meer. Een klein probleem is het woord “ancient”.

Boekbesprekingen

Photochrom van Berlijn, ca. 1900

‘Een sprong in het duister’, dat was de verzuchting die de Duitse kanselier Bethmann Hollweg in juli 1914 slaakte toen hij dacht aan de mogelijkheid van een oorlog. Duitsland nam een enorme gok – en verloor.
Kim Philpy op een Russiche postzegel

Kim Philby was tijdens de Koude Oorlog leider van de Britse antispionage tegen de Sovjet-Unie. Niemand had in de gaten dat hij informatie doorspeelde aan de Russische geheime dienst, de KGB.
Model van Kamp Westerbork - Foto: CC

Westerbork is een van de grootste vlekken op het tolerante nationale blazoen. Het duurde daarbij ook lang voor er iets aan de herinnering van het kamp en zijn geschiedenis werd gedaan.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

5,806FansLike
2,589Abonnees+1
4,581VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!