Amsterdam houdt jaarlijkse Museumnacht

Museumnacht Amsterdam

In Amsterdam wordt dit weekend de twaalfde Museumnacht gehouden.

Er doen dit jaar 45 musea en culturele instellingen mee aan het evenement. Deze instellingen openen zaterdagavond en -nacht van 19.00 tot 02.00 uur de deuren voor het publiek. Veel museum bieden naar aanleiding van de Museumnacht een speciaal programma aan.

Niet alleen bekende musea als het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis

- advertentie -doen aan het evenement mee. Ook minder bekende locaties zoals het Castrum Peregrini en het Amsterdam Tattoo Museum zijn tijdens de Museumnacht te bezoeken.

De Museumnacht moet een “nieuw en jong publiek” kennis laten maken met de Amsterdamse musea. Bezoekers kunnen tijdens de nacht in de Oude Kerk bijvoorbeeld een ‘Brazillian wax’ ondergaan en in het kersverse Amsterdam Tattoo Museum van Henk Schiffmacher kan men getuige zijn van ‘live tattooing’.

Het evenement wordt zaterdagavond geopend in het Scheepvaartmuseum. Afgelopen jaren trok de Museumnacht ongeveer 26.000 bezoekers.

Portret van Anne Zernike - Jan Mankes, 1916Zaterdag 5…
isenbran-maria-kind-rijksmuseum
Maria met kind - Adriaen Isenbrant, ca. 1530 (Rijksmuseum)Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: