Anne Frank krijgt monument in Jeruzalem

Begin mei wordt in Jeruzalem een Anne Frank monument onthuld. Het Nationaal Joods Fonds heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het monument is ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Piet Cohen en krijgt een plek in het Anne Frank Memorial Park. Het is een ruimte van geroest staal met een massieve wand met daarop een “gestileerde kastanjeboom”. De afbeelding van de boom verwijst naar de kastanjeboom waar Anne Frank vanuit het Achterhuis zicht op had. Anne Frank schreef in totaal drie keer in haar dagboek over de kastanjeboom.De eerste keer deed ze dat op 23 februari 1944:

- advertentie -

Wij keken alle twee naar de blauwe hemel, de kale kastanjeboom aan wiens takken kleine druppeltjes schitterden, naar de meeuwen en de andere vogels die in hun scheervlucht wel van zilver leken. Dat alles ontroerde en pakte ons alle twee zo, dat we niet meer konden spreken.

Het Anne Frank Memorial Park in Jeruzalem werd in 1960 door het Joods Nationaal Fonds aangelegd. Anne’s vader, Otto Frank, die de oorlog als enige van de Achterhuis-onderduikers overleefde, plantte er de eerste boom. Het monument in het park wordt op 2 mei onthuld.

ArchiefDankzij onderzoek in strafdossiers in het Nationaal Archief is…
Achterhuis OnlineHet Achterhuis Online, de 3D versie van Anne…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: