Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769

Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769

Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769

Joan Raye van Breukelerwaert

Eerste kwart 19de eeuw

Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769 (detail)

Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769 (detail)

Joan Raye van Breukelerwaert (1737-1823) werd in Suriname geboren als zoon van de gouverneur-generaal van de kolonie. Op jonge leeftijd werd hij naar Nederland gestuurd.

Na een studie rechten in Leiden vertrok hij in 1764 naar Constantinopel om daar als diplomaat te gaan werken bij de Ambassade van de Verheven Porte, de regering van het Ottomaanse Rijk. Zijn reis voerde door Duitsland en Oostenrijk; in 1766 bereikte hij de Bosporus.

In 1769 keerde hij via Griekenland, Italië en Frankrijk terug naar de Republiek. Vele jaren later maakte hij een verslag van zijn reis, dat hij verluchtte met waterverf- en potloodtekeningen. De hier getoonde tekening laat de haven van het Griekse eiland Lesbos zien.

- advertentie -

Afbeeldingen uit het reisverslag van Joan Raye van Breukelerwaert kunt u nu laten printen op een luxe kaartenset, posters, canvas, plexiglas of aluminium. Zie: www.kb.nl/webwinkel.

Vorige topstuk

Volgende topstuk

 

Expositie Topstukken KB

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer beschrijvingen van reizen van Joan Raye van Breukelerwaert. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Atlantic Charter
De Nederlandse ondertekening van het VN-verdrag - Foto:…
[caption id="attachment_22491" align="alignleft" width="265"] AuschwitzIn Duitsland is opnieuw een man opgepakt die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: