Cannabisactivist en Paradiso-oprichter Koos Zwart overleden

Koos Zwart (still YouTube)

Koos Zwart (still YouTube)

De zogenaamde cannabisactivist Koos Zwart (1947) is donderdag overleden in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Dat meldt de NOS.


Koos Zwart, zoon van PvdA-minister Irene Vorrink, was een van de bekende gezichten van de jaren zestig en zeventig. Hij werkte onder meer bij bladen als Hitweek en Aloha en hij was een van de oprichters van poptempel Paradiso.

Beursberichten

Bij het grote publiek werd Zwart vooral bekend doordat hij zogenaamde beursberichten voorlas in diverse VARA-programma’s. In het programma In de Rooie Haan las hij bijvoorbeeld de actuele prijzen van verschillende soorten hasj en weed voor.

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) treurt om de dood van de cannabisactivist. Met zijn dood verliest Nederland volgens het VOC “een van de markantste en meest effectieve cannabisactivisten uit de Nederlandse geschiedenis”.

- advertentie -

Koos Zwart leest de beurskoersen

Spannende Geschiedenis van Gelderland
Spannende Geschiedenis van GelderlandKoning Willem-Alexander en koningin Máxima…
Gerard Reve
Gerard ReveIn het omroeparchief van Beeld en Geluid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: