Christie’s veilt molen Mondriaan

Oude Molen bij Oele – Piet Mondriaan

Bij veilinghuis Christie’s is dinsdag een vroeg schilderij van Piet Mondriaan verkocht voor 115.000 euro.

Mondriaan maakte het werk, getiteld Oude Molen bij de Oele, rond 1908. Volgens het veilinghuis laat het werk goed zien hoe de kunstenaar zijn eerste stappen zette op weg naar abstractie.

Het werk dat details en diepte vrijwel achterwege laat werd verkocht aan een Europese bieder in de zaal. Een tweede Mondriaan uit dezelfde periode vond geen nieuwe eigenaar.

- advertentie -

De molen vanMondriaan was niet het enige werk dat dinsdag geveild werd. Het Amsterdam Museum vulde voor 22.500 euro de collectie bijvoorbeeld aan met Isaac Israels impressie van een nachtelijk fin de siècle Damrak. Norbert Middelkoop, conservator van het museum:

Dit is een belangrijke aanwinst voor het Amsterdam Museum. Amsterdamse stadsgezichten van Israels zijn niet talrijk, en zeker niet in de collectie Nederland.

Verder werden er onder meer werken van George Hendrik Breitner, Gustave De Smet en Bart van der Leck geveild.


Fin de siècle Damrak – Isaac IsraelsAfb: Musea BruggeMusea Brugge heeft onlangs een vroeg portretschilderij…
Meisje met de parel - Johannes Vermeer, ca. 1665Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: