De bijzondere geschiedenis van ‘Tante Roosje’

Rosa Glaser

Naar aanleiding van de jaarlijkse Auschwitz-herdenking van aankomende zondag, besteedde actualiteitenrubriek EenVandaag zaterdagavond aandacht aan het verhaal van Rosa Glaser.

Dit aangrijpende levensverhaal werd onlangs opgetekend door haar neef Paul Glaser. Zijn tante Roosje werd tijdens de oorlog verraden door haar eigen man en belandde in verschillende concentratiekampen. Ze overleefde de oorlog en ging hierna in Zweden wonen.

Bekijk hieronder de reportage van EenVandaag en lees hier het interview met auteur Paul Glaser dat eerder op Historiek verscheen.

- advertentie -

sitestat

Lees ook: De verzwegen geschiedenis van Rosa Glaser

Barakken in Auschwitz - Foto: CC/DirgelaDe Noorse premier Jens…
Monument in het WertheimparkIn het Amsterdamse Wertheimpark is zondag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: