Eeuwenoude Drentse boerderij afgebrand

De brand brak rond half vijf uit

In het Drentse plaatsje Anderen, gemeente Aa en Hunze, is donderdagochtend een eeuwenoude boerderij volledig afgebrand.

De brand brak rond half vijf uit en heeft de cultuurhistorische boerderij volledig verwoest. De boerderij had een rieten dak. De bewoners wisten het gebouw op tijd te verlaten. Over de oorzaak van de brand heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Zodra dit kan start de politie met een technisch onderzoek.

Eerder deze zomer brandde

- advertentie -er ook al een boerderij in het dorp volledig af. Hoe die brand ontstond is nooit duidelijk geworden. Eric van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze:

De politie voert de komende dagen verder sporenonderzoek uit en houdt een buurtonderzoek. Daarnaast zal zij extra surveilleren in het dor
p.

De gebinten van de Drentse boerderij dateerden uit het jaar 1385. Het was daarmee één van de oudste boerderijen van Noordwest-Europa. De boerderij was in 2004 voor het laatst gerestaureerd.

In Europa - Geert MakChinese uitgevers zijn zeer geïnteresseerd…
Tripoli - Foto: CC/Tarek SialaVolgens de Schotse kant The…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: