Escher-tentoonstelling in Turkije

Tekenende Handen – M.C. Escher

Het Rijksmuseum Amsterdam presenteert vanaf 3 mei een tentoonstelling rond lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898- 1972) in Turkije.

In het CerModern Museum in Ankara zullen tot begin augustus zeventig prenten van Escher te bewonderen zijn. Het Rijksmuseum bezit een aardige collectie werken van Escher waaronder iconen als Tekenende Handen, Boven en Onder en Belvedere.

Veel prenten van Escher zijn later op grote schaal gereproduceerd op posters en

- advertentie -ansichtkaarten. De originelen worden volgens het Rijksmuseum echter maar zelden tentoongesteld. Naast de originele werken van Escher zullen in Ankara de komende maanden ook een aantal grafische werken getoond worden van prentmakers die artistiek gerelateerd zijn aan Escher, zoals Jesserun de Mesquita en Gerrit Dijsselhof.

De tentoonstelling – getiteld The Art of Escher – is georganiseerd in het kader van de viering van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen. Een tentoonstelling van werken van Escher in het Braziliaanse Rio de Janeiro was in 2011 wereldwijd de best bezochte tentoonstelling van dat jaar.

De winnende biografieDe Biografieprijs van de Stichting Erik Hazelhoff…
degouve-de-nuncques-kroller-gr
Le hameau (neige) - William Degouve de Nuncques, 1911…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: