Extra geld voor samenwerkende musea

Mondriaan Fonds

Mondriaan Fonds

Musea die samenwerken komen in aanmerking voor financiële ondersteuning door het Mondriaan Fonds. Het ministerie van Cultuur heeft hiervoor acht miljoen euro beschikbaar gesteld.


Afgelopen zomer kondigde minister Bussemaker (Cultuur) de extra investering voor samenwerking tussen musea aan in haar brief ‘Samen werken, samen sterker’. Zij reageerde hiermee op het advies van de Raad voor Cultuur en het advies van de Commissie Asscher-Vonk die allebei het belang van samenwerking onderstrepen. Minister Bussemaker:

‘Door meer en anders samen te werken en het onderling uitlenen van collecties kunnen musea ondernemender worden en nieuw publiek voor hun collecties interesseren.’

Het Mondriaan Fonds heeft de regeling ‘Samenwerking Musea’ ontwikkeld, waarbinnen musea hun aanvraag kunnen indienen. Musea kunnen hiervoor andere (internationale) musea als samenwerkingspartner zoeken, maar ze kunnen ook verbindingen aangaan met andere maatschappelijke partijen, zoals kastelen, historische verenigingen, archieven, monumenten en natuurverenigingen.

- advertentie -
Feest! Weet wat je viertVolgens Museum Catharijneconvent in…
RMO verwerft eeuwenoud portretbeeld uit Cyprus - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: