Google viert verjaardag Doctor Who

Doodle ter ere van 'Doctor Who'

Doodle ter ere van ‘Doctor Who’

De beroemde sciencefiction-serie Doctor Who bestaat vijftig jaar. Google staat bij dat feit stil met een speciale startpagina. Bijzonder is dat de zogenaamde Doodle al op vrijdag online is gezet, terwijl sciencefiction-fans de verjaardag van hun serie eigenlijk zaterdag pas vieren. Maar in de sciencefiction-wereld neemt men het met tijd nu eenmaal niet zo nauw.


De eerste aflevering van Doctor Who, getiteld An Unearthly Child, werd op 23 november 1963 door de BBC uitgezonden. De serie zou maar liefst tot 1989 te zien zijn en daarmee werd Doctor Who de langstlopende sciencefiction-serie ooit. In 2005 werd de serie bovendien hervat.

Doctor Who gaat over een excentrieke dokter die in werkelijkheid een zeer intelligent buitenaards wezen is. Hij is de laatste overlevende van de Time Lords, een eeuwenoud buitenaards ras. Met zijn ruimteschip Tardis kan hij door tijd en ruimte reizen. De dokter ziet er niet altijd hetzelfde uit. Om de zoveel tijd regenereert hij in een nieuw personage.

Een van de levels uit het Doctor Who-spel

Een van de levels uit het Doctor Who-spel

Doodle (of ‘Whodle’)

Op bijzondere dagen plaatst Google speciale logo’s, zogenaamde Doodle’s, op zijn startpagina. Dit keer is er een paltformspelletje geplaatst. Internetters kunnen in de huid van Doctor Who kruipen en zes levels spelen. Het is de bedoeling dat men met de dokter steeds een letter uit het Google-logo ophaalt en vervolgens naar de blauwe telefooncel loopt om verder te reizen naar het volgende level.

- advertentie -

Spelers moeten wel oppassen dat ze niet gepakt worden door zogenaamde Daleks, genetisch gemanipuleerde mutanten uit de sciencefiction-serie. Slim zijn deze mutanten niet, maar ze lopen soms wel hinderlijk in de weg waardoor je zomaar tegenaan kan lopen. Heel erg is dat overigens niet want Doctor Who verandert dan gewoon in een ander personage en kan het rustig opnieuw proberen.

Aan het spel is maar liefst maanden gewerkt.

Ongetwijfeld geen topscore

Ongetwijfeld geen topscore

Still Pauw & WittemanSteeds minder vrouwen lopen in…
Op het strand van Scheveningen vond zaterdag een grote generale repetitie plaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: