Gouden Boekje voor jubilerend Schiphol

Gouden Boekje Schiphol

Gouden Boekje Schiphol

Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van luchthaven Schiphol wordt er een speciaal Gouden Boekje uitgebracht. Het boekje, getiteld Het robotje van Schiphol, verschijnt in het Nederlands, Engels en Chinees.

Het boekje wordt geschreven door Sjoerd Kuyper en de illustraties zijn van Charlotte Dematons. De Gouden Boekjes, gekartoneerde kinderboekjes met een gouden rug, verschijnen al sinds 1953. Beroemde titels uit de reeks zijn bijvoorbeeld Pietepaf, het circushondje, Bij Kiki thuis en Sambo, het kleine zwarte jongetje.

In het boekje over Schiphol verdwijnt een koffertje van de lopende band, terug de bagageruimte in. Daar neemt een robotje het koffertje van de band en gaat snel op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Lees ook: Geschiedenis van luchthaven Schiphol
Overzicht van Gouden Boekjes
Boek: Het robotje van Schiphol

- advertentie -
Geen grapjes a.u.b. (stock.xchng)
Het havo-examen geschiedenis heeft een dubieus record geboekt. Niet eerder werd er…
De correspondentie van Charlotte Sophie Bentinck (1715-1800) verdient een plaats in het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: