Grote collectie Hugo Claus onder de hamer

Schilderij van Hugo Claus

Bij het Amsterdamse veilinghuis Adams wordt binnenkort een grote collectie werken rond de Vlaamse schrijver en schilder Hugo Claus geveild. Het veilinghuis heeft dat bekendgemaakt.

De collectie wordt ter veiling aangeboden door de Nederlandse verzamelaar Gert Jan Hemmink die persoonlijk bevriend was met Hugo Claus (1929-2008) en in de loop der tijd veel stukken uit Claus’ privébibliotheek wist te bemachtigen. De collectie omvat onder meer bijzondere publicaties, luxe-edities en zeldzame drukjes, zo meldt de Standaard.

Er worden in totaal ruim duizend stukken geveild. Een van de topstukken is het manuscript Paal en Perk uit 1951 waarin zich veertien losse tekeningen van Corneille bevinden. Net als Corneille was Hugo Claus aangesloten bij de wereldberoemde kunstenaarsbeweging Cobra.

- advertentie -De catalogus van de veiling wordt op 19 mei aanstaande gepresenteerd in de Koninklijke Nederlandse Academie voor Taal- en Letterkunde te Gent. De veiling begint op 28 mei. Dan worden de eerste 182 items geveild, waaronder een zeldzaam olieverfschilderij van Claus zelf. Verwacht wordt dat de hele collectie in totaal minimaal een miljoen euro op zal brengen.

miro-constellaties-1959-gr
In samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België en…
Mari ten Kate (1831-1910), Cadeautjes kopen voor SinterklaasfeestBij veilinghuis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: