‘High Tech Romeinen’ in Museon

Pont du Gard

Zondag is de gezinstentoonstelling High Tech Romeinen geopend in het Museon in Den Haag. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan verschillende bijzondere uitvindingen van de Romeinen.

Je zou kunnen zeggen dat de Romeinen hun tijd vooruit waren. Op het gebied van architectuur, weg- en waterbouwkunde ontstonden in de Romeinsen tijd meesterwerken die honderden jaren lang niet werden geëvenaard, zoals tempels, aquaducten en wegen.


In de gezinstentoonstelling High Tech Romeinen staan technieken en uitvindingen van de Romeinen centraal.

- advertentie -

Het Museon:

Wij ontdekken hoe zij zich lieten inspireren door hun omgeving en andere culturen. De expositie trekt parallellen naar de moderne mens, die in deze slimme Romeinse uitvindingen inspiratie voor de uitdagingen van deze tijd vindt

De tentoonstelling bevat negen thema’s, elk uitgewerkt in een eigen thema. In acht van de negen thema’s staan vitrines met archeologische objecten. Deze Romeinse oudheden zijn voor het grootste deel afkomstig uit de grote collecties Oudheden van RLV-LandesMuseum Bonn en Museum Het Valkhof in Nijmegen.

De tentoonstelling loopt tot en met 1 september 2013.

De aardappeleters (1885)
Foto: Van Gogh Museum / Luuk KramerHet Van Gogh…
Michelle - Foto: Nieuw LandEen prehistorische skelet dat enkele…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: