Historische brief van de Titanic geveild

Historische brief van de Titanic geveild

Historische brief van de Titanic geveild

In het Engelse Devizes is zaterdag een brief geveild die in 1912 aan boord van de Titanic werd geschreven, enkele uren voordat het beroemde schip op een ijsschots botste. De brief verwisselde voor 144.000 euro van eigenaar.


De brief werd in de nacht van zondag 14 april 1912 geschreven door Esther Hart en haar zeven jaar oude dochter Eva. Ze overleefden de ramp, maar van echtgenoot en vader Benjamin werd nooit meer iets vernomen. In de brief schreven moeder en dochter dat de reis voorspoedig verloopt maar dat er wel veel wind staat en het behoorlijk koud is. Esther Hart schreef in de brief, die gericht is aan haar moeder, verder dat ze zich een dag eerder vrij slecht voelde, maar dat het inmiddels alweer wat beter gaat.

Vanwege de ramp werd de brief nooit verstuurd. Esther Hart hield het stuk papier jarenlang bij zich, als herinnering aan de ramp en het overlijden van haar man. Zo’n twintig jaar geleden werd de brief gekocht door een verzamelaar. Zaterdag werd het bijzondere stuk geveild door veilinghuis Henry Aldridge & Son. Verwacht werd dat de brief zo’n 120.000 euro op zou brengen. Een onbekende koper bleek echter bereid er 144.000 euro voor neer te leggen.

Predikherenklooster in Mechelen (Stad Mechelen)De Vlaamse regering heeft…
VOC-schuldpapier (hwph.de)In Duitsland is dit weekend een schuldpapier…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: