‘Laatste rustplaats van Freddie Mercury gevonden’

Freddie Mercury – Foto: CC/Carl Lender

Volgens Britse media is eindelijk bekend waar de as van Queen-zanger Freddie Mercury is gebleven. De zanger overleed eind 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids en werd gecremeerd in West-Londen.

Wat er met de as van de artiest gebeurde was echter niet helemaal duidelijk. Volgens sommigen werd de urn bewaard door Mary Austin, de voormalige geliefde van de zanger.


Ook werd wel eens gezegd dat de asresten werden uitgestrooid bij Garden Lodge, het laatste huis van de zanger, of op Zanzibar, het eiland waar hij werd geboren.

- advertentie -

Op het Kensal Green-kerkhof, vlakbij de plek waar Mercury gecremeerd werd, is nu een plaquette gevonden die is opgericht ter nagedachtenis aan de zanger. De plaquette is opgedragen aan Farrokh Bulsara, de geboortenaam van de zanger. Ook de geboorte- en sterfdatum van Mercury zijn op de plaquette te vinden.

Op de steen staat ook de tekst Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour. Dit betekent zoveel als ‘Altijd dichtbij je met al mijn liefde’. Het lijkt er nu dus op dat de laatste rustplaats van de wereldberoemde zanger eindelijk is gevonden.

Gerelateerde uitgaven:

Gelders ArchiefVanwege een grote verhuizing is de studiezaal Gelders…
DavidsfondsDe shortlist van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is dinsdag bekendgemaakt.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: