Liefdesbrieven James Dean onder de hamer

Foto: Christie’s

Bij veilinghuis Christie’s in South Kensington worden binnenkort drie liefdesbrieven van de wereldberoemde Amerikaanse acteur James Dean geveild. Het veilinghuis heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om handgeschreven liefdesbrieven die James Dean stuurde naar de actrice Barbara Glenn. Volgens Christie’s geven de brieven een “openhartig beeld van een tumultueuze lange afstandsrelatie”. Christie’s:

Zo noemt Deanhaar ‘goedkoop’ nadat ze voor $8,000 een fotoshoot in badpak had gedaan. Veel vaker toont het Hollywood icoon zich een bezorgde minnaar, en beschrijft hij zijn eenzaamheid op de set.

De acteur James Byron Dean (1931-1955) maakte onder meer naam in de film Rebel Without a Cause van regissseur Nicholas Ray. Dean speelde in deze film de rol van Jim Stark, een opgroeiende tiener. Kort voordat deze film in première ging kwam Dean op 24-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk.

- advertentie -

De liefdesbrieven die Dean schreef naar Barbara Glenn worden, samen met enkele foto’s van het stel, ter veiling aangeboden door filmmaker Keith Gordon, een zoon van Barbara Glenn. Christie’s verwacht dat de brieven per stuk tussen de 3500 en 7000 euro op zullen brengen. De vieling vindt plaats op 23 november.

Zestig jaar televisieDe afgelopen maanden kon op internet in…
Jim Henson (1936-1990) - Geestelijk vader van de Muppets
Het is zaterdag 75 jaar geleden dat de bekende poppenspeler en geestelijk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: