Limburgse winkeliers door de eeuwen heen

Foto: Centre Céramique

In Centre Céramique in Maastricht is de komende maanden een tentoonstelling te zien over Limburgse winkeliers en kleinhandelaars door de eeuwen heen.

Veel mensen kijken met enige weemoed terug op de tijd dat er om de hoek nog brood kon worden gehaald bij de kleine bakker. De tijd dat kinderen bij de slager steevast nog een plakje worst kregen en aan de apotheker die bij iedere bittere pil gratis een sterk verhaal leverde.

Bij Centre Céramique in Maastricht

- advertentie -wordt de komende maanden een beeld gegeven van de Limburgse winkeliers en kleinhandelaars door de eeuwen heen. Er worden bijvoorbeeld verhalen verteld over de in Weert werkzame Antje van de Statie die haar vlaaien verkocht op het station en over kleine Sjef Vink die in Sittard op zijn autoped het vlees rond bracht van de slagerij van zijn ouders. En over apotheek Geusgens in Maastricht, waar men meestal niet weg kwam zonder dat de geestige apothekers een grap met je hadden uitgehaald.

In de tentoonstelling, getiteld Anders nog iets voor u?, zijn verhalen en objecten te zien van slagers, bakkers, schoenmakers en andere vaklui uit de provincie. Ook Romeinse en middeleeuwse pottenbakkers uit Heerlen en Brunssum komen aan bod.De expositie is tot stand gekomen door samenwerking van Centre Céramique met de archieven van de gemeenten Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en het Regionaal Historisch Centrum van Limburg.

Anders nog iets voor u? loopt van 21 juni tot en met 26 februari 2012.

Geen geldVolgens minister Donner is er 90 tot 100…
ovartaci-bed-gr
Ovartaci's bedBij Museum Het Dolhuys in Haarlem is vanaf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: