Museum presenteert ‘Cees de Steentijdman’

Komend weekend wordt de reconstructie onthuld

Komend weekend wordt de reconstructie onthuld

In 1990 vonden archeologen in West-Friesland het skelet van een man die daar rond 2500 voor Christus werd begraven. Komend weekend kan het publiek kennismaken met die man. In het Westfries Museum is dan een reconstructie te zien van het gezicht van Cees, zoals de Steentijdman wordt genoemd.


Het skelet van deze Steentijdman is de best bewaarde prehistorische mens van Nederland. Zijn schedel is uitvoerig onderzocht door antropologe Maja d’Hollosy die een reconstructie van zijn gezicht maakte.

Cees de Steentijdman, vernoemd naar de eigenaar van het stuk land waar hij werd gevonden, zal later te zien zijn in het nieuwe archeologiecentrum dat momenteel in opdracht van de provincie in Castricum wordt gebouwd.

Komend weekend is de Steentijdman al te zien in het Westfries Museum. Hij zal dan opgesteld staan in de laatmiddeleeuwse gewelfkelder van het museum.

Historiek mag twee keer twee kaarten weggeven voor de rondleiding van zaterdag 9 november op 13:30 uur. Gratis kennismaken met Cees de Steentijdman? Mail naar info@historiek.net onder vermelding van ‘Cees’.
De muurschildering uit Centraal-AziëOm de restauratie van een…
NapoleonDe Rijksuniversiteit Groningen organiseert op 28 november in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: