Ruim 370.000 beelden uitgeverij De Spaarnestad online

GahetNA

Het Nationaal Archief heeft deze week 370.000 beelden van uitgeverij De Spaarnestad op zijn website gahetna.nl gezet. De digitalisering is uitgevoerd in het kader van het samenwerkingsproject Beelden voor de Toekomst.

De foto’s maken onderdeel uit van de collectie van Spaarnestad Photo. Die collectie werd in 2010 toegevoegd aan de fotocollectie van het Nationaal Archief. De archiefinstelling:

De digitalisering en de beschrijving van de foto’s waren een grote uitdaging, omdat de beschrijving van de fotocollectie was uitgevoerd middels codes geschreven op de hangmappen waarin de foto’s zijn geborgen.

Verschillende gespecialiseerde bedrijven hebben zich uiteindelijk met de digitalisatie bezig gehouden. Zij konden de ‘codes kraken’ en de beelden vervolgens digitaliseren en beschrijven. Het materiaal is beschikbaar onder een zogenaamde pictoright licentie.

- advertentie -
gerhard-richter-abstraktes-bild-809-4
Abstraktes Bild (809-4) - Gerhard RichterBij een veiling in…
Boxmeerse Vaart - Foto: CC/Wim GoossensHet Bloemencorso in Zundert,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: