Dark
Light

Ruim een miljoen dollar voor oude Joodse munt

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Heritage Auctions
Een antieke munt uit Judea is enkele dagen geleden in New York geveild voor een bedrag van 1,1 miljoen dollar. Een record voor een Joodse munt, volgens veilinghuis Heritage Auctions.

De munt werd geslagen in 66 na Christus, het jaar dat Joodse rebellen de Romeinen wisten te verdrijven. Van deze zeldzame munt is volgens het veilinghuis slechts één ander exemplaar bekend.

Op de munt, die gekocht werd door een privéverzamelaar, staan een kelk en drie granaatappels afgebeeld. De oude Joodse munt maakte onderdeel uit van een serie van 2200 munten uit Judea die in New York werd geveild.

De munt uit 66 na Christus was het absolute topstuk van de zogenaamde Soshana-collectie die in totaal ongeveer tien miljoen dollar opbracht.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×