Scheuren ontdekt in koor Martinikerk

Koor van de Martinikerk

Koor van de Martinikerk

In het koor van de Martinikerk in Groningen zijn zeven scheuren ontdekt. Dat meldt het Dablad van het Noorden donderdag.

Of de scheuren zijn ontstaan door aardbevingen als gevolg van de gaswinning in de regio is nog niet duidelijk. Wel is de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Assen inmiddels op de hoogte gebracht. Deskundigen van de NAM hebben inmiddels een kijkje genomen. In opdracht van de maatschappij heeft een gespecialiseerd bedrijf meetapparatuur op de muren van het koor aangebracht.


In de provincie Groningen zijn zo nu en dan aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Sinds augustus vorig jaar zijn bij de NAM al bijna negenduizend schademeldingen binnengekomen.

De scheuren in het koor van de Martinikerk kunnen overigens ook zijn ontstaan door bouwwerkzaamheden in de buurt van de kerk. Onder het nabijgelegen Forum wordt momenteel een garage gebouwd.

De Martinikerk, vroeger Sint-Maartenskerk genoemd, is de oudste kerk van Groningen. Een groot deel van de hallenkerk dateert uit de vijftiende eeuw.

Jazzpianiste Marian McPartland (95) overledenDe Amerikaanse jazzpianiste Marian…
Still YouTubeBij ontgroenen denk je al snel aan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: