Dark
Light

Slavernij-instituut NiNsee sluit deuren

Auteur:
1 minuut leestijd

Nationaal monument slavernijverleden – Foto: CC/Arthena
Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) in Amsterdam houdt per 1 augustus op te bestaan. Het kenniscentrum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het NiNsee was voor negentig procent van zijn inkomsten afhankelijk van rijkssubsidie en het ministerie van Cultuur heeft de subsidie stopgezet. Zonder die inkomsten zegt NiNsee niet door te kunnen. Het instituut:

De komende maanden



zullen worden gebruikt om onze activiteiten af te bouwen en, voor zover mogelijk, over te dragen. We zullen geen nieuwe activiteiten ontwikkelen, alleen nog op projectbasis. De komende maanden richten we ons op de finale afwikkeling van de overdracht van de lopende activiteite
n.

De instelling hoopt, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam, nog een doorstart te kunnen maken in sterk afgeslankte vorm. De jaarlijkse 1 juliherdenking en -viering van de afschaffing van de slavernij en het Keti Koti Festival worden in ieder geval in stand gehouden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×