Slavernij-instituut NiNsee sluit deuren

Nationaal monument slavernijverleden – Foto: CC/Arthena

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) in Amsterdam houdt per 1 augustus op te bestaan. Het kenniscentrum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het NiNsee was voor negentig procent van zijn inkomsten afhankelijk van rijkssubsidie en het ministerie van Cultuur heeft de subsidie stopgezet. Zonder die inkomsten zegt NiNsee niet door te kunnen. Het instituut:

De komende maandenzullen worden gebruikt om onze activiteiten af te bouwen en, voor zover mogelijk, over te dragen. We zullen geen nieuwe activiteiten ontwikkelen, alleen nog op projectbasis. De komende maanden richten we ons op de finale afwikkeling van de overdracht van de lopende activiteite
n.

De instelling hoopt, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam, nog een doorstart te kunnen maken in sterk afgeslankte vorm. De jaarlijkse 1 juliherdenking en -viering van de afschaffing van de slavernij en het Keti Koti Festival worden in ieder geval in stand gehouden.

- advertentie -
Abraham Lincoln in 1860 - Foto van Alexander Hesler…
[caption id="attachment_16613" align="alignleft" width="265"]Foto: Fries MuseumAfgelopen maandag is de nieuwbouw van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: