Dark
Light

‘Soldaat van Oranje’ voor zoveelste keer verlengd

Auteur:
1 minuut leestijd

Musical 'Soldaat van Oranje'
Musical ‘Soldaat van Oranje’
De musical ‘Soldaat van Oranje’ is opnieuw verlengd. Het succesvolle stuk is nog zeker tot eind maart volgend jaar te zien in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. De organisatie heeft dat maandag bekendgemaakt.

‘Soldaat van Oranje’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten.

Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

De musical ging in 2010 in première en is al verschillende keren verlengd. In totaal trok ‘Soldaat van Oranje’ nu al 1,3 miljoen bezoekers.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×