Terugkijken: ‘In de rij voor Anne Frank’

Terugkijken - 'In de rij voor Anne Frank'

Terugkijken – ‘In de rij voor Anne Frank

Regisseur Robert Schinkel maakte een bijzondere documentaire. Vier seizoenen lang volgde hij de rij bezoekers die dagelijks voor het Anne Frank Huis in Amsterdam staat.

Anne Frank

Anne Frank


Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en aan de hand van tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt in de documentaire – getiteld In de Rij voor Anne Frank – het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht.

In de documentaire zijn onder meer twee Tibetaanse monniken te zien, voor wie Anne Frank het symbool is van hoop. Zij moesten als kind uit Tibet vluchten, toen het land werd bezet door China. Een homoseksuele man uit Paraguay vertelt in de film hoe hij opgroeide tijdens de dictatuur en zich net als Anne Frank een onderduiker voelde. En een Nederlandse vrouw van in de negentig, die het beruchte concentratiekamp Bergen Belsen wél heeft overleefd, vertelt uit eigen ervaring wat Anne te wachten stond en wat haar uiteindelijk overkwam.

De hoofdpersonen zijn zowel voor als na hun bezoek aan het Achterhuis te zien. Als ze het huis uitkomen, koppelen ze hun eigen verhaal aan dat van Anne Frank.

- advertentie -

In de rij voor Anne Frank

'Door moordenaarshand gevallen'
Scholtenhuis in 1940In Doorgeven. Het verhaal van een…
De man die tweehonderd keer ontsnapte
De man die tweehonderd keer ontsnapteHorace is pas…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: