Verbouwing Panorama Mesdag gestart

Detail van het panorama

De verbouwing en renovatie van Panorama Mesdag in Den Haag is woensdag officieel van start gegaan. Het was toen precies honderdtachtig jaar geleden dat schilder Hendrik Willem Mesdag werd geboren.

Het museum in Den Haag herbergt één van de oudste negentiende-eeuwse panorama’s ter wereld. Het cilindervormige schilderij van schilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) is ongeveer veertien meter hoog en heeft een omtrek van honderdtwintig meter.Het panorama biedt een blik op het dorp Scheveningen en de bedrijvigheid op het Scheveningse strand aan het einde van de negentiende eeuw.

- advertentie -

Voor de verbouwing is vijf miljoen euro nodig. Een groot deel van dit bedrag heeft het museum inmiddels al bij elkaar gekregen, mede dankzij de inzet van regionale ondernemers maar ook door subsidies van bijvoorbeeld de BankGiro Loterij en de Europese Unie.

De eerste steen voor de verbouwing werd woensdag gelegd door voormalig D66-minister Laurens Jan Brinkhorst en diens kleinzoon Claus-Casimir.

Het museum heeft onder meer een buurpand aangekocht waardoor uitbreidingsplannen gerealiseerd kunnen worden. Het is de bedoeling dat de verbouwing en renovatie in 2012 worden afgerond. Gedurende de werkzaamheden blijft het panorama te bezichtigen.

Panorama Mesdag

Agenda van Jan Toorop uit 1918 - Foto: KBHet…
Voor de nieuwe museumopstelling heeft het Rijksmuseum in Amsterdam een bijzonder vliegtuig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: