Dark
Light

Terugkijken: Ontdekking ‘Zonsondergang bij Montmajour’ Van Gogh

Auteur:
1 minuut leestijd
Zonsondergang bij Montmajour - Vicnent van Gogh, 1888 (Van Gogh Museum)
Zonsondergang bij Montmajour - Vicnent van Gogh, 1888 (Van Gogh Museum)

Zonsondergang bij Montmajour - Vicnent van Gogh, 1888 (Van Gogh Museum)
Zonsondergang bij Montmajour – Vicnent van Gogh, 1888 (Van Gogh Museum)
In de collectie van een particuliere verzamelaar is onlangs een onbekend werk van Vincent van Gogh ontdekt. Het Van Gogh Museum maakte de ontdekking maandag bekend. ’s Avonds was museumdirecteur Axel Rüger samen met senior onderzoeker Teio Meedendorp bij De Wereld Draait Door te gast om te praten over het schilderij.

Of je het werk nou mooi vindt of niet heel bijzonder (zoals tafelheer Adriaan van Dis), feit is dat het om een belangrijke ontdekking gaat. Zo duiken er geen onbekende werken van Van Gogh op en het nu ontdekte werk dateert bovendien uit de periode waarin de kunstenaar elke van zijn beroemdste werken maakte, waaronder Zonnebloemen, Het gele huis en De slaapkamer.

Museumdirecteur Axel Rüger vertelt bij De Wereld Draait Door over de ontdekking van het schilderij en legt uit waarom het schilderij een tijd eerder werd afgewezen als een ‘echte Van Gogh’. Teio Meedendorp zegt daarnaast iets over het onderzoek naar het schilderij en ook kunstcriticus Joost Zwagerman laat zijn licht over het werk schijnen.

Bekijk de aflevering van DWDD hieronder terug:

Lees ook: ‘Nieuw’ schilderij Vincent van Gogh ontdekt: Zonsondergang bij Montmajour
…en: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

×