Zanger en songwriter Tony Sheridan (72) overleden

Tony Sheridan tijdens een optreden in 2004 – Foto: CC/Onemore

De Britse zanger en songwriter Tony Sheridan is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd onder meer bekend vanwege de grote invloed die hij had op The Beatles.

Tony Sheridan trad in de jaren zestig vaak op in de zogenaamde Top Ten club in Hamburg. De zanger had een bijzonder begeleidingsbandje, The Beat Brothers.


Deze band zou later op eigen kracht verder gaan en de wereld veroveren onder een afgeleide naam: The Beatles.

- advertentie -

Sheridan was nauw betrokken bij de band en is door Paul McCartney wel eens de ´leermeester van The Beatles genoemd´. De zanger zorgde er ook voor dat Ringo Starr drummer werd bij de groep nadat Pete Best eruit was gezet.

In de zomer van 1961 nam Tony Sheridan zijn eerste elpee op en daaraan werkten The Beatles ook mee. In totaal nam Sheridan meer dan vijftig platen op. Zijn laatste album, Vagabond, verscheen in 2002.

The Beatles with Tony Sheridan

Gerelateerde uitgaven:

Mississippi stemt eindelijk in met afschaffing slavernijHet klinkt bizar,…
Google Doodle voor Nicolaus CopernicusHet is dinsdag precies 540…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: