Dark
Light

36,6 miljoen voor tekening Rafaël

Auteur:
1 minuut leestijd

Hoofd van een apostel – Rafaël, 1519
In Londen is woensdag een tekening van de Italiaanse Renaissancekunstenaar Rafaël geveild voor een bedrag van 36,6 miljoen euro. Veilinghuis Sotheby’s heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om de tekening Hoofd van een apostel. Rafaël maakte deze tekening in 1519 als voorbereiding voor het religiestuk De Transfiguratie dat momenteel in het Vaticaans Museum in Rome hangt. Dat de tekening veel op zou brengen werd verwacht. Sotheby’s schatte de waarde tussen de 12 en 18 miljoen euro.


Aan de verkoop deden verschillende grote verzamelaars mee. Aan het eind waren er nog twee over. Deze telefonische bieders waren maar liefst zeventien minunten in een strijd verwikkeld. Uiteindelijk werd het stuk afgehamerd op 36,6 miljoen euro.

Rafaël (1483-1520) maakte onder meer fresco’s voor de privévertrekken van de paus, de zogenaamde ‘Stanze’. Verder is hij onder meer beroemd geworden met zijn Madonnna’s, schilderijen van Maria met het kind Jezus.

Op dit moment is in het Teylers Museum in Haarlem een overzichtstentoonsteling te zien met werk van de beroemde renaissance-kunstenaar.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.818 actieve abonnees)

"Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan

Ook interessant

Zelfde rubriek

×