//

500 veteranenverhalen online gezet

Interviewproject Nederlandse Veteranen
Het Veteraneninstituut heeft donderdag vijfhonderd interviews met Nederlandse veteranen online gezet.

In de verhalen komen vrijwel alle conflicten en militaire missies aan bod waar Nederland sinds mei 1940 bij betrokken is geweest. De interviews vonden plaats in het kader van het Interviewproject Nederlandse Veteranen (IPNV). In totaal heeft het Veteraneninstituut al ruim duizend veteranenverhalen verzameld. Het Veteraneninstituut:

“De collectie is een waardevolle aanvulling op bestaande schriftelijke bronnen met informatie over de Nederlandse krijgsgeschiedenis. In de interviewcollectie staat namelijk het persoonlijke verhaal van de veteraan centraal. Niet alleen de missie wordt besproken; het hele leven van de veteraan komt aan de orde, van geboorte tot en met het moment van interviewen.”

De veteranen werden steeds in hun eigen huiskamer geïnterviewd en de interviews duurden ongeveer tweeënhalf uur. Volgens het Veteraneninstituut is de collectie geschikt voor uiteenlopende doelgroepen en levert hij een belangrijke bijdrage aan de “steeds toenemende kennis over en waardering voor de recente Nederlandse militaire geschiedenis en de mannen vrouwen die daaraan vorm en inhoud gaven”. De collectie is toegankelijk via de website van het Veteraneninstituut.

Boek: Thank you for your service – De hoge prijs die militairen voor hun inzet betalen

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: