Week van de koloniale geschiedenis

Bezoekersrecord voor musical ‘Soldaat van Oranje’

De musical ‘Soldaat van Oranje’ mag zich sinds vrijdag de best bezochte Nederlandse musical ooit noemen. Vrijdag ontving de musical de 1.863.083ste bezoeker. De musical Phantom of the Opera uit 1996 werd daarmee van de troon gestoten.

Musical 'Soldaat van Oranje'
Musical ‘Soldaat van Oranje’
De theatershow draait al vijf jaar in de Theaterhangaar in Katwijk. De hoofdrolspelers zijn al verschillende keren vervangen en de musical is al meerdere keren verlengd. Bekend is dat ‘Soldaat van Oranje’ in ieder geval nog tot en met juli 2016 te zien is.

‘Soldaat van Oranje’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten.

Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: