British Museum dankzij Google virtueel te bezoeken

Het British Museum in Londen, het oudste openbare museum ter wereld, is sinds kort ook te bezoeken via Google Street View. Wie het wereldberoemde museum wil bezoeken hoeft nu dus niet meer in de rij te staan, maar kan gewoon de laptop openklappen en digitaal door de verschillende museumzalen zwerven.

Elgin Marbles in het British Museum
Elgin Marbles in het British Museum – cc
In totaal zijn er 4500 items uit de collectie van het museum gefotografeerd. Ook zijn een groot aantal beschrijvingen aan de digitale rondleiding toegevoegd zodat de online bezoekers zich ook kunnen verdiepen in de historische achtergronden van de objecten.

De Street View tour van het British Museum is toegankelijk via deze link.

Het British Museum is zeker niet de eerste culturele instelling die dankzij het Google’s Cultural Institute virtueel te bezoeken is. Ook bijvoorbeeld het Louvre in Parijs kan via Street View aangedaan bezocht worden. Voorbeelden van Nederlandse locaties die virtueel bezocht kunnen worden zijn de Oranjezaal van Huis ten Bosch, Naturalis, het Torentje, het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam.

- advertentie -

Boek: British Museum

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: